Přidat odpověď
já mám syna, operaci podstoupil až v necelých osmi letech, a rovněž současně mu udělali zmenšení krčních.
Dlouho jsme se tomu bránily, ale už mu teklo zelené z nosu bez příčiny pořád a krční byly tak velké, že utlačovali hlasivky a nemohl mluvit.
Nám operace max pomohla, teď je teda od prosince na hromadě, ale on má i sníženou imunitu a bohužel jsme letos prokaučovali možnost ji podpořit rybomunilem.
mimochodem já jsem alergická na kdeco a astmatik a syn je astmatik a i přesto nám alergologožka imunoložka operaci doporučila.
po operaci bylo ve zprávě, že nosní mandle byla obří laločnatá a musela se posílat na hystol vyšetření a krční obě byly rovněž obří. Nám právě doporučili ty krční jen zmenšit.
Jinak s tím dorůstáním si myslím, že to je hloupost, to spíš záleží jak operaci provádějí. Synovi dělali laserem, a to prý tam nic nezůstává, takže dorůst ta nosní fakt nemůže, krom toho stejně kolem 10 roků sama zaniká.
A když se mandle trhají, nebo řežou, tak je možné, že tam kousek té nosní zůstane a z toho doroste nová. S alergií si myslím, to nemá nic společného.
Za nás ale bych šla znovu, synovi to hodně pomohlo, ikdyž bývá nemocný, tak ale má mnohem mírnější průběh.. a před operací už šíleně huhlal, v noci příšerně chrápal a věčně byl nevyspalý s kruhy pod oči a dost unavený, po operaci jak se uvolnil tlak na madle tak chvíli mluvil nezvykle vysokým hlasem, což se srovnalo, přestal úplně chrápat a je pořád nabytý energií a jen tak ho něco nezkolí. Potřebuje mnohem méně spánku.
Předchozí