Mívala jsem to taky. Nakonec jsem celkem náhodou přišla na to, že když vysadím maso, zlepší se to. Stala jsem se na asi rok vegetariánem, ekzém úplně, fakt úplně zmizel a od té doby mám klid, a dnes už maso jím. Někteří lidi zažili totéž, ale s mléčnými výrobby. Vtip je v tom, že tohle nejsou přímo alergie na ty potraviny, ale je to potravinová intolerance, a to nevím jistě, jestli se to testy vyloženě zjistí. Píšou o tom třeba tady: http://www.a2c.cz/cz/food-intolerance.html
Na téhle klinice ty testy prý dělají, jsou hodně drahé, ale možná by to stálo za úvahu. Nebo to vyloženě zkusit s vylučovací dietou, nejíst něco, pak zase něco jiného... metoda pokus a omyl.
Antikoncepce na to prý myslím může mít taky vliv :-(
Hodně štěstí, vím, že je to šílené, mívala jsem taky tak oteklé prsty, že jsem někdy ani nemohla psát :-(
Kdyby něco, tak mi klidně napiš (philie@centrum.cz), zkusím třeba ještě něco poradit, když bude co
Kortikoidy bohužel pomůžou vždycky na chvilku, a pak je to zpátky. Zaměřila bych se právě na ty vnitří příčiny, jak se dneska říká, protože tam je zakopaný pes.