| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Pokud se nemůžete dohodnout, nezbývá než najít nové jméno ~;).

Jména našich dětí jsou výsledkem kompromisu (ani jeden z nás si neprosadil absolutního favorita) a teď si nedovedeme představit, že by se jmenovaly jinak. Znám rodiny, kdy jedno jméno rozhodne třeba matka, takže rozhodnutí o druhém jménu si nárokuje otec. Ale víc se mi líbí, když se rodiče shodnou. Oba jsou rodiči dítěte, oba mají dát jméno - shoda ve výběru jména je takový symbolický předpoklad pro shodu ve věcech budoucích, ve výchově atd.

My jsme se shodli vždy několik měsíců před narozením dítěte a už mu tak celou tu dobu říkali (s rezervou, kdyby to přecejen bylo jiné pohlaví, a to ještě nevím, jak to uděláme příště, protože to budeme chtít překvapení). Ale pokud to neděláte nebo pohlaví neznáte, připadá mi vhodné vybrat jméno až s dítětem v náruči - v některých (i evropských) zemích platí lhůta pro oficiální pojmenování dítěte několik týdnů nebo měsíců.

Jinak stejně jako ty jsem pro druhé dítě neakceptovala jméno, které zbylo z prvního porodu po druhém pohlaví. Přišlo mi takové "vypotřebované" ~t~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.