| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Pawllo,
ale stejně uvažuju i já, když hledám místo pro svoje děti, které třeba také nejsou úplně podle tabulek, i když zase jinak.
Jde o to, že ne každá škola je pro každé dítě. A já raději hledám školu, kde bude vše v souladu, tedy vedení, učitel, žák i rodiče, než kde proti sobě budou na jedné straně vedení a učitelé, na druhé straně rodiče a mezi nimi žák, který to v tu chvíli odnese nejvíc ~d~.
Nejde chtít po všech lidech toleranci ke všemu, pořád je v nás (myslím v Češích) a zejména v těch starších, pozůstatek toho, co se tu učilo, říkalo, ukazovalo 40 let. Stihlo to zakořenit a nezmizí to mávnutím proutku. ~a~
Mladí zase nemají moc z čeho čerpat, nejsou zkušenosti, takže často chybí odvaha...a jak jsem psala, musí být dobře nastavená konstalace ředitel - učitel, aby vůbec mělo cenu o tom uvažovat.
Chápu tu potřebu autistů být mezi normálními dětmi, aby mohli kopírovat, a mám štěstí, že mám, i když jen slabou, zkušenost s tím, že to jde.
Ale nejde všechno hned. To, co se pokřivilo za 40 let, těžko za dvacet let vrátíš zpět...a to neřeším léta válečná a předválečná, ale asi na tom jakkoliv postižení o moc lépe nebyli ~d~.
Proto je teď potřeba i tolerance od rodičů autistů, případně jinak postižených dětí, k lidem, kteří toto nedokážou chápat nebo nemají odvahu to zkusit.
Proto je potřeba hledat, kde tu odvahu mít budou a ukázat, že to jde.
A jak už tu zaznělo, na běžné pedagogické fakultě se o práci s postiženými dětmi moc nemluví, dost na tom, že se začíná řešit práce s dětmi s různými dysfunkcemi. Na ostatní se studuje speciální obor. A ne každá škola má svého speciálního pedagoga.
Takže i co do odbornosti to chce ještě nějaký čas, než se situace narovná. ~d~

Přesto si myslím, v tomto případě jako učitel, který by měl mít takové dítě ve třídě, že i pro dítě i pro mě by bylo lepší tu diagnózu znát a mít šanci se rozhodnout, jestli si na to troufám nebo ne, a pokud jo, tak moct s ním v rámci běžné třídy, pracovat alespoň do určité míry a doby pro to dítě nejpřijatelnějším způsobem ~d~.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.