mabel,dělám takhle.
2litry plnotučného mléka převařím.potom nechám vychladnout cca na 80 stupnů.je to teplota,kterou poznáš podle toho,že do mléka vložíš prst a minimálně 2Ovteřin to vydržíš
potom přidám jednu plechovku kondenzovaného mléka,nebo jednu salka-když chci jogurt sladší.(není sladký,jen nádech,to bys tam ty salka musela dát tak 3.)
potom přidám jeden malý jogurt hollandia.
dobře promíchám,naleju do nádobek(dávám do nádobek na odstříkané mléko od avent)zavřu a poskládám všechny nádobky na topení.zapnu ho na trojku.možnost tam mám 1.až 5.prostě by to mělo být pěkně v teplíčku.za 4 hodky mám hotovo. potom dám do ledničky vychadit.takhle je pěkně hustý,že když otočím nádobku dnem vzhůru,nesteče,ale když přidám ovoce,před podáváním,tak zřídne.slyšela jsem,že na to ,aby nezřídnul,přidává se syřidlo,ale s tím zkušenost nemám..