| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

S manželem už jsme se kdysi shodli (když jsem nemohla otěhotnět), že bychom si dítě adoptovali. Nakonec se podařilo a máme krásnou dceru, které jsou už přes 2 roky.
Nicméně mne adopce nebo pěstounská péče nepustila a velmi o tom začínám zase uvažovat. Přemýšlíme o trošku starším dítěti, tak 3+. Ne, že bych nechtěla už miminko, ale říkám si, že by nebylo fér o něj usilovat, když jsou rodiny, které děti mít nemohou vůbec a na maminko čekají.
A teď k mému problému.
Napdlo mne pár, dle mého názoru, velmi zásadních otázek.
"Jsem schopná adoptivní dítě milovat stejně jako to svoje - biologické? Nebudu mezi nimi dělat rozdíly a jsem schopná se mu obětovat stejně jako vlastnímu? Nebo ho naopak nebudu protěžovat, protože to v životě už mělo i tak dost těžké?"

Osobně si myslím, že toho schopná jsem. Ale nikdy jsem v takové situaci nebyla a je to velké rozhodnutí, které bude mít dopad na život mnoha lidí.

Proto by mne zajímly vaše pocity, názory, myšlenky, když jste chtěli dítko z DD. Měli nebo to máte podobně. Nebo jsem nesoudná a neměla bych o tom vůbec uvažovat, pokud mám takové otázky...

Moc děkuji

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.