Tak já děti vzala ze ZUŠky po dvou mesících, protože jejich nadšení z předchozího roku (hrály před stěhováním v jiné ZUŠ) nahradila až nechuť k nástroji a to šlo pouze o zobcovou flétnu. Přihlásila jsem je do kroužku na normální základce, nejstarší dcera začala hrát ve dvou flétnových souborech...
Možná nepostupují takovým tempem jako by postupovaly v ZUŠ, ale hraní je baví a do cvičení je rozhodně nemusím nutit.
Na kytaru už jsem nejstarší holku hlásila rovnou k soukromému učiteli. Učí ji hrát písničky, učí se akordy, různé styly drnkání, prý časem dojde i na nějakou tu klasiku....každopádně po třech měsících hraní byla schopná si sama zahrát některé koledy, aniž ji je někdo učil a na kytaru chodí ráda.
Chtěla by hrát ještě na další nástroj, ale do ZUŠky nechce, alespoň ne do té místní
.
Přijde mi, že ZUŠ jsou jen pro ty, co chtějí dělat hudbu naplno, podobně jako vrcholoví sportovci svůj sport....hraní jen tak pro radost je potřeba učit se jinde
.
Jen teda ZUŠ, kam jsme chodily dřív, na Praze 4 Pro Arte Viva byla fajn a dětem do hraní chuť rozhodně nebrala...byla soukromá, ale předpokládám, že i tam se museli řídit RVP....