Přidat odpověď
Hrachová, čočková, fazolová polévka. Polévka chlebová, špenátová, karotková, houbová, květáková, bramboračka, zelňačka, "broučková" (bílá ze sladkého zelí - jedli ji Karafiátovi broučci:)
Bramborové placky, bramboráky, škubánky, pečené brambory, šťouchané brambory s podmáslím, brambory s tvarohem a pažitkou.
Hrachová kaše, čočka na kyselo, nastavovaná kaše s pečenou cibulkou, šoulet (hrách a kroupy), kroupový kuba.
Dušená mrkev, dušený špenát, hrášek na smetaně, zadělávané zelené fazolky. Zapečený květák v bešamelu, zapečené brambory, květákový mozeček, dušená brukev.
Vařené hovězí s omáčkou rajskou, koprovou, křenovou, petrželkovou.
Plněné papriky, kapustové karbanátky, zelné závitky. Pečené cibule či brukve plněné mletým masem.
Kapr na kmíně, pstruh na másle, úhoř na kmíně, kapří hranolky, rybí karbanátky.
Zelný salát, mrkvový salát, salát z červené řepy, salát z kysaného zelí, zalát z vařených bílých fazolí, čočkový salát.
Tvarohová rozhuda, pomazánka česneková, ředkvičková, vajíčková, celerová.
Bramborové šišky s opečenou strouhankou. Domácí nudle s mákem, tvarohem, strouhaným perníkem. Škubánky s mákem. Ovocné knedlíky s tvarohem.
Předchozí