| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jsem muž a tak mi mnohé vaše názory připadjí strašně agresivní a do značné míry feministické.

Plně souhlasím s těmi, kteří narážejí na komunikaci. Tam je z mého pohledu zakopaný pes.

Naopak - troufám si tvrdit, že v "závisti" to nebude. Nemyslím si, že je mnoho chlapů, kteří musí mít za každou cenu "navrch".

Řešíme se ženou velice podobný problém a jako chlapovi mi nejvíce vadí dvě věci:
a) není žádná či velice malá kompenzace - připadá mi, že díky ženině škole celá rodina dost trpíme. Snažím se o děti starat, na víkendy jezdíme pryč, aby měla klid na školu apod. Jenže po zkouškovém se mi nedostává téměř žádná kompenzace za to všechno. Dostanu malé poděkování a čokoládu. Je to moc nebo málo?
b) žena nevnímá dostatečně školu coby svou soukromou záležitost. Jinými slovy očekává, že má školu a tak se všichni z toho musíme posadit na zadek. Nevím, zda-li to dokážu vysvětlit jasně. Nejde o zajištění hlídání dětí a "technickou" stránku věci. Jde o psychickou stránku. Kdyby cítila, že je škola hlavně její záležitost a díky tomu do značné míry omezuje rodinu, chovala by se jinak. Měla by větší uznání při podpoře rodiny, chápala by více druhou stranu.

Jako muž rád svou ženu podporuju na škole. Jsem rád, že studuje a oceňuji, že na sobě pracuje. Opravdu není jednoduché studovat při rodině a všechny ženy i muži mají můj obdiv. Stejně velký obdiv však mají i ti na "druhé straně". To znamená všechny drahé polovičky, babičky a další, kteří to vzdělávání umožňují. Stejně jako studující obdrží diplom s titulem, měli by podobný obdržet i tito.

Všichni se zřejmě shodneme na jednom - bez podpory rodiny a především drahé polovičky se to nedá zvládnout. Já si však kladu otázku: když je ta drahá polovička a její podpora tak důležitá, dokáže to studující partner opravdu ocenit? Nebo to bere skoro jako samozřejmost?

Většina z vás zde chlapa odsuzujete. Ano, co provádí je odsouzeníhodné. Na druhé straně však možná pochopitelné. Nikdo z nás nemá právo jej odsuzovat, aniž by znal bližší důvody. Autorce původního příspěvku doporučuji především s ním komunikovat. Žádná chůva nevyřeší váš problém. Ano, vyřeší možná aktuální hlídání v jednu sobotu.

Hodně štěstí všem.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.