| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Používám roky už červenou čočku - výhoda je, že se nemusí máčet, slívat a teprve vařit a je taky šetrnější -nenadýmá a hodně rychle je měkká!
Jinak co z čočky.
Z čočky se dají udělat karbanátky http://www.apetitonline.cz/recepty/4532-cervenocockove-karbanatky.html a třeba s bramborovou kaší.
Dál čočková polévka - kořenová zelenina, brambory, cibule, olej, česnek, majoránka, sůl, pepř, trošku třeba zahustit...
čočka na kyselo a vařené vajíčko příp. smažené (já smažím na vodě a taky dobré ~;)).
Dál mě z čočky nic nenapadá ~d~

A jinak my vaříme víc než napůl bezmase a míň masařsky ~:-D
Bezmasá jídla:
- zeleninová směs(cokoliv co máte rádi- my na cibulce osmažená kořenová zelenina, rajčata nebo bez rajčat, česnek...) s brambory příp. to promíchám s rýží a je výborné zeleninové rizoto.
- sójový guláš (ze sójových kostek)
- segedínský guláš (ze sójových kostek)
- svíčková s tofu sýrem s brusinkami (tohle je náš nejoblíbenější sváteční oběd)
- špenát s muškátovým oříškem (špenát vložený do hrnce až je rozmražený, tak osolit, opepřit nastrouhat muškátový oříšek příp. přidat Nivu nebo gorgonzolu) a promíchat s těstovinami (děti tuhle varianto milují! Špenát s česnekem do nich nedostaneme, ale s muškátovým oříškem by se toho ujedly.
- lasáně se směsí udělanou ze sójové drti s příchutí šunky
- lívance
- palačinky
- zemlbába
- jáhlový nákyp na sladko
- rajská omáčka se sýrem a vařeným vajíčkem nastrouhaným na špagety
- špenátová polévka se sýrovými noky
- houbová, koprová, křenová, okurková omáčka
- zapečené brambory se zeleninou
- dukátové buchtičky s nakrájenou vánočkou (udělám míń sladký pudink- rychlé a dobré)
- nučky či nočky se zelím (slovenské jídlo)
- pirohy - těsto plněné bramborami s cibulkou, tvarohem... - uvařené a promíchané s osmaženou cibulkou.
- drožďová polévka (u nás hodně oblíbená)
- směs ze sójové drti na špagety
- kedlubnové zelí s bramborami
- langoše
- bramboráky (smažím defakto na sucho na teflonu)
- hrachová kaše
- smažený celer na způsob řízku
- cuketa v různých zeleninových směsích totéž květák...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.