On je pektin hlavně ve šlupkách. Takže je-li to rosol jen z dužiny, má pektinu málo, no:) My si občas vaříme pektin na zahušťování zvlášť - právě vyvařením šlupek a ohryzků a prostě zbytků z jablek. Ta vzniklá věc se dá používat na dohušťování. ALe samozřejmě kdovíjak účinné to není.
Třaslavé jablečné želé má využití dost, to se užije:) Ještě ho můžeš používat jako polevu - topping na poháry. Také přidávat do perníkového těsta (perník na plech).
Ohřátý a případně trochu škrobem zahuštěný jako omáčku na palačinky.
Můžeš ho i znovu převařit a zahustit normálně kupovaným pektinem - gelfixem nebo tak něco. Sice se poruší pořadí cukru a pektinu, ale ono to většinou neva.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.