Přidat odpověď
Omlouvám se za trochu kontroverzní nadpis, potřebovala jsem sem přitáhnout co nejvíc lidí, tak snad nebude téma přejmenováno.
Včera jsem se dívala na Hydepark, interview s lékařem Janem Hnízdilem. Po tom, co povídal, mám chuť se odstěhovat někam do lesů a nechodit mezi lidi.
Vypíchnu základní myšlenky, které mě šokovaly, ale které považuji za pravdivé..bohužel...Nějak mi tak všechno došlo.
a)Náš systém je nastaven tak, že do vysokých funkcí(manažeři, politici), se dostanou z velké části jen lidé s poruchou osobnosti i charakteru.
(Zřejmě má pravdu, protože si nepamatuji jediného svého šéfa, který by nebyl zloděj, bezskrupulózní hajzl, nebo nebral úplatky)
b)Reforma zdravotnictví není možná, díky tomu, jak je celý sytém protknut korupcí, různými lobby atd.
c)Heger se s lékaři z akce "Děkujeme, odcházíme" zřejmě nedohodne, protože už jsou velmi vypjaté emoce na obou stranách.
Prosím, podívejte se na tento pořad, určitě vám to hodně dá.Taky zmiňuje, že pokud nebudeme na politiky drasticky tlačit, nikdy se tu nic k lepšímu neobrátí.(takže s protestem lékařů vesměs souhlasí, i když má k něčemu výhrady)
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10252839638-hyde-park-ct24/211411058080207-hyde-park/
Tady je souhrn toho, o čem se včera debatovalo.
Jan Hnízdil už léta upozorňuje na to, že zdravotnictví je v krizi. Že ze zdraví se stalo zboží a z lékařů obchodníci. Že se plýtvá nejen na lécích, ale i na zbytečných vyšetřeních a špatných diagnózách. Že se neřeší příčina problému. Že chybí komplexní psychoterapeutický přístup. Že nedostatek peněz není příčinou krize, ale důsledkem toho, jak se medicína v praxi provádí. Zároveň upozorňuje na prohnilost celého systému. Na to, že se do vysokých manažerských i politických funkcí často dostávají lidé s porouchanou osobností nebo charakterem, kteří v občanech vzbuzují v negativní emoce a jejich prostřednictvím pak vládnou. Mezi takové řadí například i prezidenta Václava Klause. Co s tím? Jak vyléčit nejen naše zdravotnictví, ale celou společnost? Lékař a odborník na komplexní medicínu
Předchozí