Přidat odpověď
Ecim, ještě, nevím, kdo ti vštěpoval, že jedině jít kamsi do fachy je úctyhodné a dělat dobrovolnickou činnost pro charitu není, ale to je trochu pokřivené, ne?
Samozřejmě pro společnost je žádoucí, aby žena, obvykle za menší peníze, šla vytvářet finanční a materiální hodnoty ve prospěch společnosti, o tom žádná, ale to je zase pouhá propaganda a není třeba to brát jako dogma, na úctyhodnosti to nikomu nepřidá, to se jen tak manipuluje s veřejným míněním.
Jo, já chápu, že ten kapitalista by mě ve svém obchodě rád za těch pár šupů zaměstnal a možná i medík kolem huby namazal, jak je úctyhodné tahat bedny se zbožím a nechat si nadávat od zákazníků, ale je otázka, jestli mám potřebu tomu věřit, nebo ne.
Pak jsou samozřejmě profese, které lze dělat a jsou prospěšné všem bez rozdílu, zdravotní sestra, například a s tím je třeba zase zacházet a vnímat to trochu jinak, ano, to je úctyhodné, dokonce i za těch pár šupů.
To už nemluvím o tom, že práce jaksi............není. Dneska jsem tak cvičně nahlížela - řidičák na kamion nemám, na bagr taky ne, lékaře jaksi taktéž ne a vysoce odborné technické profese - taky ne. Dokonce ani v mé profesi - nic.
To bych se měla jít zahrabat a chodit kanálem?
Předchozí