| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Grainne,
já bych k tomu přidala ještě jiný pohled.
Taky na všechny ty aktivity (práce v zaměstnání, v domácnosti) pohlížíme tou optikou "kolik to vynese nebo jak mne to baví" a poměřujeme to furt se základní mantrou "jestli mi kvůli tomuhle vůbec stojí za to zvednout zadek (odcházet každý ráno z baráku)". Ten pohled mi přijde v současnosti hodně bující a občas ho srovnávám se svou babičkou (sorry že ji pořád zmiňuju, ale mně prostě přijde tato žena se základním vzděláním a obrovským srdcem strašně inspirující), která tohle fakt nikdy neřešila (a šťastná to žena), protože ta naopak odmala věděla (jako všichni z tehdejších generací) že PRACOVAT SE PROSTĚ MUSÍ A ŽIVOT NENÍ O SEZENÍ NA PRDELI. Tedy zkusit se na to podívat z druhé strany. Nikoli z té, jestli je pro mne to či ono natolik dobré (výnosné, prestižní, uspokojující), abych to šla teda dělat, ale z té strany, že život je prostě o aktivitě, o tom že mám víc dělat a míň přemejšlet o tom, jestli je zrovna toto tím nejlepším na světě co bych mohla dělat a jestli bych místo toho nemohla dělat něco jiného nebo nedělat nic...
Neříkám že sama podle toho dokážu žít, nejsem taková včela... ale přijde mi tento pohled někdy velmi inspirující.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.