Přidat odpověď
Ono když dítě vidí, jak je máma pořád doma a nevydělává a vidí, jak jiné matky (aniž by se v práci třeba strhaly) umějí dobře vydělat a třeba usnadnit dětem start do života, tak mu to nepřidá. Tím samozřejmě nechci říct, že je povinností rodičů zabezpečovat dospělé děti. Ony když pak dospělé děti makají jako šrouby, budují si majetek od nuly a o několik let odkládají založení rodiny, protože si třeba chtějí pořídit vlastní bydlení, tak si můžou říct "ach jo, kdyby máma nebyla doma a pracovala, tak by mi to bylo víc platné".
Já sama jsem si budovala majetek od nuly, manžel šel do manželství s třípokojovým bytem. Pomohlo nám to mimo jiné v tom, že jsme si mohli první dítě pořídit už před třicítkou. A představa, jak jdeme do vztahu s malým majetkem a děti ještě o pár let odkládáme, se mi vůbec nelíbí. Určitě bychom to zvládli, ale jsem ráda, že jsme to nemuseli řešit. A manžel to oceňuje mnohem víc, než kdyby jeho matka nepracovala a "pečovala o rodinu". (Podotýkám, že kariéru začala budovat v době, kdy už děti byly velké.)
Předchozí