| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Dělala jsem to dva roky 3x týdně - ke svým dvěma (4 a 1) jsem měla jejich vrstevníky 3,5 a 2,5. Po půl roce šli starší do školky. Moje děti mají od té doby báječné kamarádky a já vlastně taky...
Pak u nás 2 měsíce v podtatě bydlela kamarádka s dvěma syny, teda spát chodili domů, ale vyzvedávala jsem kluky spolu s našimi ze školy a školky, dělali jsme úkoly, řešili jídlo, prádlo - ale tohle byla nouzovka po neštěstí v rodině.
No a naposled jsme na střídačku řešili hlídání už větších dětí - v týdny, kdy měl jejich otec ranní nebo noční odchytil moje dvě děti po návratu ze školy/školky - 5 a 8 let, dal jim svačinu a vytvořil dohled či program, do 17.30 kdy jsem jezdila z práce a já jsem na oplátku, když měl on odpolední a jeho žena byla ve škole (týden jedenkrát v měsíci) odchytila jejich děti (8 a 10) a dělala jim chůvu až do večera - úkoly, svačina, večeře, vykoupali se u nás a pak šli o patro výš spát. V 9.45 si je přebíral jejich otec.
Naopak já jsem takto "zneužívala" kamnarádku 2 roky - pokud jsem nestíhala konec školky, vzala syna s jejich mladým ze školky - to už není taková historie - cca 5 let, vlastně ten první rok byla ještě na mateřské, to pro něj chodili sólo a já si ho vyzvedla až jsem dorazila. Platit nechtěla nic - říkala, to, co si myslím taky, že když jsou 2, líp se zabaví, do protivky jsem brávala jejich mladýho s sebou v pátek na bazén, nebo na víkend k nám...
Teď už mám děti velké ale nějak mám pocit, že tohle se dřív míň řešilo jako "zátěž". Stejně tak jsme měli proorganizovaný systém odvozů do kroužků - na tomhle jsme byli jako majitelé auta trochu biti, ale ve své podstatě, je mi jedno, jestli vezu 1 dítě nebo 3. Dodneška, když si mladej jde hrát na sídliště, kde jsme tehdy bydleli, bez ostychu zazvoní, pokud něco potřebuje a pokud tam dlouho není "hlídací tety" se po něm ptají - kdyby jim to teď nebo dřív vadilo, asi by to nedělaly, ne?
Myslím, že záleží na vzájemných vztazích a nátuře toho kterého člověka - s dětmi jsem byla vždycky ráda, kdyby mne obtěžovaly, nebo bych nezvládala, asi bych se na to dívala jinak..

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.