| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jsem rozvedená 4 roky. Vdávala jsem se po 4 letech známosti, po dobré úvaze, dlouhém zkušebním soužití, z rozumu. Rozváděli jsme se na můj podnět, když už jsem předtím dlouhá léta vyzkoušela VŠECHNO, abych manželství zachránila (jenže to musejí chtít a snažit se OBA). Z manželství mám malé děcko, po manželovi se mi ani omylem nestýskalo a nestýská, nebyl to dobrý člověk, ale přes všechno, co jsem udělala, abych se rozvést nemusela, cítím jako největší "dluh" vůči svému dítěti, že jsem teda asi nesprávně zvolila životního partnera.
Jenže tehdy mmně i jemu bylo 20, dneska o 20 víc, oba jsme se velmi změnili, i doba je úplně jinde, i povinností a starostí nesrovnatelně přibylo...a energie ubylo...

Jinak zakladatelku chápu a moc dobře vím, jak to bolí, když spolu dva nemohou žít, jakkoli by ve skutečnosti rádi. Ale v mém případě (další vztah s expřítelem, 4 roky, odešel on) to bylo tím, že já jsem se sice chovala hodně vstřícně a tolerantně a velkoryse a chtěla jsem vztah udržet i za cenu kompromisů (protože prostě bez určitých ústupků na obou stranách nemůže žádná spolupráce dlouhodobě fungovat), kdežto ex (jako chlap) prostě považoval za snažší "zaplácnout" svoji nespokojenost (kterou neuměl řešit nějakým kontruktivním rozhovorem se mnou - furt bylo všechno "OK" - a případnýma změnama) zase jiným vztahem. Před sebou samozřejmě nikdo nakonec neutečeme - ale někdo to dlouho nevidí a musí si kvůli tomu zničit delší kus života ~5~~8~
Po tom se mi samozřejmě stýská nesmírně, to tu ventiluju často. ~t~
Protože vím, že tam jsme (z jeho strany) NEUDĚLALI zdaleka všechno, co bylo třeba a možné, abychom vztah udrželi.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.