Nejde o žádný oficiální dotazník, čistě o mou zvědavost nebo spíš o řešení leváctví v rodině... Taktéž by mě zajímalo kolik je mezi námi leváků a zda se vás snažili někdy přeučovat.
Já sama jsem levák, u nás v široké rodině jinak nikdo. Kiki je ještě moc malá na to aby se to dalo určit na 100% dětská dr. říkala že možná bude levák, ale mně to nepřijde, uvidíme, čas ukáže
![~:-D](/g/s/1.gif)
Chtěla bych se zeptat vás leváků jak se na to kouká okolí? Měli jste někdy problémy ve škole či práci? Cítíte se "diskriminováni"?
A vy co máte děti leváky, jak se k tomu staví ve školách? A kamarádi?
A co používání pomůcek typu příbor, nůž, nůžky, myš k PC...
Já osobně měla ve škole problém akorát s tělocvikářkou na druhém stupni, ta po mně chtěla abych dělala vše jako praváci vč. hodu krikeťákem a já nevim čim všim jsme to ještě házeli a dávala mi pak za to 5
![~q~](/g/s/18.gif)
sem měla co dělat abych to nehodila za sebe
![~f~](/g/s/7.gif)
![~d~](/g/s/29.gif)
Jinak už snad nic. V zaměstnání na mě občas koukali blbě a měli kecy, ale to spíš jen na osobní úrovni ne něco co by mělo vliv na výkon práce...
Co se týče používání "pomůcek", tak nůž mám v levé, ale příbor držím normálně
![~t~](/g/s/20.gif)
stříhám pravou, levou mi to s praváckými nůžkami nikdy nešlo a teď když jsou levácké, tak už jsem se to s nimi nenaučila
![~d~](/g/s/29.gif)
myš k PC (i u NB) mám přehozenou, občas pozoruji zmatené výrazy v obličeji lidí co zasednou k mému noťasu
Jsem hrdá na to že jsem levák a neměnila bych, jsem ráda že se mí rodiče nesnažili mě přeučit na praváka
![~m~](/g/s/14.gif)
Už jsem toho o sobě nakecala dost, teď bych ráda věděla jak jste na tom vy, vaše děti či příbuzní a kamarádi