Firsty, nevím, jestli ještě tuto diskuzi pročítáš. Pravděpodobně jsme ze stejného města a máme stejnou bývalou i současnou logopedku (Bajtlerová-Sojková).
Já jsem se před týdnem vrátila z týdenního diagnostického pobytu na foniatrické klinice v Praze, Žitné a rozhodně doporučuji. Mladší syn do třech let vůbec nemluvil a momentálně mluví naprosto nesrozumitelně. Hodně nám pomohli, přesně specifikovali logopedický problém (vývojová dysartrie) a naučili nás řadu logo cvičení. Sama Sojková nám řekla, že bude vycházet z jejich vyšetření. Týden je málo, ale tento pobyt se dá opakovat, případně měsíční denní stacionář. Ten 6-týdenní pobyt bych hodně zvážila dle povahy dítěte. Doporučovali nám to kdysi u staršího (porucha motoriky, koktavost, velké riziko SPU), ale ten by to se svojí povahou nezvládl. A o týdenním pobytu i se mnou jsem tenkrát nevěděla.
Pokud by jsi chtěla vědět více, tak napiš na mail pod nickem. Mám i dobré zkušenosti v naší MŠ (jedna z učitelek je spec. ped. a logo asistent a je naprosto úzasná) a ZŠ, kde je starší momentálně v první logopedické třídě.