Přidat odpověď
souhlasím s killim, momentálně mám doma třetí mimi s AE, já sama jsem ekzematik od mala, mám několik druhů alergií a astma.
Všechny tři děti ve věku do dvou let, měly velmi silné projevy AE, nejstarší syn na tvářích popraskané do krve, hojili a léčili jsme měsíce, prostřední dcera po celém těle, stačilo jeden den ji nenamazat a byla oschlá jak šupina a loupala se a škrábala do krve, mimčo momentálně ae v obličeji, ve vlasech, mrazem se horší.
Nicméně osmiletý nejstarší syn má sice astma, ale AE má v naprostém klidu a už tak tři čtyři roky neměl vůbec žádné ložisko.
Dcera čtyři roky, ta občas je hodně vysušená a začne se AE vracet, ale už to není o tom, že se jeden den nenamaže a hned je rozškrábaná. Zhoršení právě u ní nastává , když má nějaký infekt. Dcera má alergii na penicilín a na ořechy ve větším množství.
U mě je AE stále, měla jsem pokoj od svých cca 15let do porodu prvního syna, od té doby 8,5 let, marně s AE válčím, bohužel péče o domácnost nedovolí rukám se nikdy úplně vyhojit. Největším spouštěčem u mě je stres, což mi i potvrdila alergologožka. Snažím se to držet alespoň na rozumné hranic a nenechat to rozjet dál.
Nemusím tady snad upozornovat na to, že AE shoršují potraviny jako tropické ovoce, ořechy, čokoláda a proto je lépe se jim naprosto vyhnout. Já pokud si dám kousek čokolády, tak AE mimča, které kojím se okamžitě rovněž zhoršuje.
Nemusím tady snad mluvit o to
Předchozí