| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Dobrý den, mám 1,5 letého syna.

Před dvěma měsíci, v listopadu měl lehký zánět horních cest dýchacích a dostal na to antibiotika. Po třech dnech braní jsem našla z druhé strany kolen červený flek se suchou kůží - atopický ekzém. Bylo to poprvé.

Mazali jsme místo modrou indulonou, ekzém se sice zlepšil, ale nezmizel a šířil se dál. Proto jsme se odebrali v lednu za kožní lékařkou. Předepsala mu steroidovou mast.

Bral dva dny. Ekzém zmizel, ale ... Ke konci braní horečky, kašel, sípaní. Dostal zánět průdušek. Po dvou dnech míříme na pohotovost, kde mu předepsali antibiotika.

Po dni braní se ekzém vrátil. při tom před tím dva a půl dne v horečkách, ale ekzém v pohodě.

Oficiální lékařská teze zní, že se ekzém může zhorši při nemoci, antibiotika prý na to nemají žádný vliv - říká kožařka i moje dětská lékařka. Považuju se alespoň za středně racionálního člověka, ale zkušenost s mým synem mi naznačuje, že alespoň u nás antibiotika vliv mají.

Chtěla bych doktorku po těchto zkušenotech poprosit, aby se k antibiotikům utíkala jen v opravdu nutných případech a brala ohled na to, že se při nich zhorší stav jiné jeho nemoci.

Chci vás poprosit o vaše zkušenosti s užíváním antibiotik a vlivu na atopický ekzém. Zažil někdo se svými dětmi něco podobného. Jsem blázen nebo nějaký šílený alternativec, když mám pocit, že se při antibioticích ekzém mého syna zhoršuje?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.