Na maso mám speciální prkénko a nůž po použití ihned myju. Stejně jako si opláchnu ruce a případně utřu linku. Desinfekci nepoužívám.
K druhé otázce - ano ze syrového masa se snadno může chytit např. salmonela nebo kampylobakterie - většinou tak, že se třeba nůž nebo prkénko použije na zeleninu a podobně. Dcerka salmonelu měla a opakování fakt nechci, takže asi patřím k těm opatrnějším.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.