Přidat odpověď
Lisso, ten problém je zejména v tobě, a toho ti kluci využili.. a zneužili. Pokud nebudeš pracovat sama na sobě a nenaučíš se chránit svá práva, bude tě pořád v životě někdo šikanovat, okrádat, zesměšňovat apod. Ve škole, v práci, v obchodě, v rodině.. Takový je život, vyhrávají ti silní. Jelikož jsme civilizovaní lidé, není třeba, abys začala někoho "mlátit", aby ses prosadila.. to ne.. ale účinně vyjádřit svůj názor.
Je dobře, že víš, že jsi tichá, a je třeba s tím něco začít dělat.. Já sama také byla vychovávaná k úctě k ostatním, nedokázala jsem se ohradit, když se mi dělo něco, co jsem nechtěla. Musela jsem se to naučit. Nikdo si na mne nedovoluje, doma to přítel občas zkusí, ale umím se účinně bránit.
Mého syna cestou z kroužku pořád šikanoval jeden jeho "kamarád". Poradila jsem synovi, jak se ubránit.. nakonec se i porvali. Od té doby má od kluka klid a jsou i přátelé - do té doby se tomu klukovi nikdo nepostavil, tudíž si asi myslel, že to může dělat pořád.
A rozhodně není správné si o sobě myslet, že jsi hnusná.. máš před sebou asi dlouhou cestu.. Pokud se ti povede změnit svůj postoj ke svému životu, určitě se všechny tyhle problémy vyřeší daleko lehčeji..
Předchozí