Přidat odpověď
nedá mi to nereagovat, jsem repka již 5 let-svého času na mateřské. Mám za sebou sice nedokončené studium farmacie, ale mými kolegy byli lidé různí....od sestřiček, farmaceuta až po učitelky a prodavače kamionů a oplatek, včetně absolventa lesnické fakulty, který mimo jiné velice záhy po nástupu bez jakýchkoliv zkušeností povýšil na manažerskou pozici. Je to dnes všechno jen o obchodu a kolikrát ty přípravky ani neznají, natož aby byli schopni popsat účinek toho léku. Je ale velký rozdíl pro kterou společnost pracujete. Velké originální firmy se poohlížejí po absolventech univerzit přírodověděckého směru, kdežto generické firmy a společnosti nabízející doplňky stravy dají nevím co za člověka s obchodním talentem a troufnu si říct, že by jim stačilo i základní vzdělání.
Fluktuace lidí je v tomto oboru veliká, ale upozorňuji i na to, že je to svým způsobem uzavřený okruh lidí, kteří se v této branži točí. Dostat se do pharmabusinessu je dnes obzvláště těžké, právě kvůli zkušenostem, které se požadují po uchazečích. Je to především z důůvodu osobních vazeb s lékaři, příp. lékárníky.
Pokud však o to stále stojíš, napiš mi na mail a třeba něco vymyslíme. Je to práce zajímavá, leč ne pro každého
Předchozí