Přidat odpověď
tak já jsem u nás recept nenašla,ale vygooglovala jsem,tak je to v podstatě tohle......kopíruji ze stránek:
ÚŽASNÉ!!!ŠLEHAČKOVÉ KOULE
5 žloutků
28 dkg moučkového cukru-utřít
Pak přidat:
42 dkg hladké mouky(postupně,ne vše najednou)
1 dkg cukrářských kvasnic rozpuštěných ve 2-3 PLvody
Zpracuje se tuhé těsto,vyválí placka,asi 5mm silná a vykrajují se kolečka střední velikosti.Pečou se na vymaštěném plechu(cca 20 ks na plech,hodně vyskočí!!),v hodně horké troubě.Po upečení(ještě horké),vykrájet(já jen promáčknu dovnitř)dna,aby vznikly kloboučky.Nechat vychladnout.Studené plnit ušlehanou a sladkou šlehačkou.Spojit dva kusy k sobě, máčet v čokoládě a obalovat v kokosu.Nejlépe den dopředu,aby se rozležely.
Kloboučky můžeme upéct i několik dní dopředu,nic se jim nestane.
Je to trošku pracnější,ale výsledek stojí za to.Opravdu.Za tohle vám utrhají ruce!!!
Mám ten recept možná malinko jiný pokud jde o gramáž surovin,ale myslím že výsledek bude určitě stejný.Jak píše paní,ty koule musíš ještě horký něčím vydlabat nebo promáčknout do nich důlek,a já to pak dělám tak že na dno naleju trochu vaječnýho koňaku a na ten pak stříknu trošku šlehačky.Aby ten vaječňák nevytékal,tak ho můžeš trošku zahustit sušeným mlékem,ale on většinou nevytéká protože ta díra v těch koulích je docela hluboká.Plní se to před podáváním,šlehačku na vrchu ještě můžeš posypat strouhanou čokoládou.V těch receptech na netu píšou že spojujou dvě polokoule k sobě,já to nedělám,plním a dávám na stůl jen ty půlky,ani je nemáčím v čokoládě a kokosu.Ale to je samozřejmě na tobě,jak ti to lépe vyhovuje.A ty koule je lepší dělat malé,aby upečené měly průměr maximálně jako třeba desetikoruna,aby se celá kulička vešla do pusy.Zkus si nejdřív v první várce vykrojit různě velký kolečka aby jsi viděla jak hodně ti to vyběhne a pak uvidíš jaký průměr ti bude vyhovovat pro vykrajování dalších.Jo a cukrářské kvasnice = amonium a to koupíš v drogerii.
Předchozí