Přidat odpověď
já bych jí dávala nurofen nebo ibalgin sirup - zažila sem mnohem horší situace syn 41,2 teploty kolem čtyřicítky běžně, ve třech a půl měl meningokoka... o víkendu na pohotovost ss dětma zásadně nechodím, pokud fakt není nutné jako třeba alergická reakce na penicilín s oteklým kořenem jazyku., což 38°C za nutné nepovažuji. Minule měla tři dny 39 a nakonec se z toho dostala sama v pohodě. Teplota znamená, že se tělo brání a to jediným způsobem, kterým umí, chce bacily spálit. Jo ty léky bych podávala až nad 38,5°C, do té doby to tělu neškodí, jinak fakt hodně pít, tím se tělo ochlazuje a žádné horké, vlažné až klidně studené, ledové, co snese, aby neblinkala.
Ten nurofen i ibalgin jsou protizánětlivé, takže by to případně mělo potlačit zánět v těle a když nic jiného, aspoň jí sleze teplota, uleví jí od bolesti a v klidu se vyspí. Připrav se, že večer to bývá horší a v noci taky, mám zkušenost že dětem teploty lezou k ránu kolem 2-3 protože celou noc nepijí, je důležité aby pila a to hodně, aby se tělo ochlazovalo, pokud by ti to blinkala, dej jí do lahve kostky ledu a at to pomalu srká brčkem, nebo z flašky pítkem. Pomalu po douškách.
Držím palečky, ať je brzy líp, já jdu zítra s osmileťákem s hnisavou angínou, pro změnu mu nic krom rýmu a bolení v krku není, teplota žádná (což u nás do operace mandlí bývali čtyřicítky a nic k nim), ale odpoledne jsem zjistila, že mu zapáchá z pusy a posléze, že má hnisavá ložiška na jedné straně mandlí
Předchozí