Přesné údaje písnu večer z domu, tuším, že na kilo hladké mouky byl jeden a půl hrnku teplé vody a lžíce octa. Teď jsem v práci, nemám tu "recept". Jen vím, že se těsto musí stráááášně dlouho zpracovávat, vybouchat klidně o stůl - prostě aby se z něho dostal všechen vzduch (a neudělalo to ty bubliny). Propracovávala jsem ho asi hodinu, pak nechala přes noc zabalené ve folii dole v lednici a pak jsme si "hráli".
Po vytvarování jsme to nechali schnout na vzduchu do druhého dne, pak poltřeli vajíčkam a dali do trouby a pekli na 50°C asi 2 hodiny. Pak asi hodinu 80° a nakonec při 150° dopékali na požadovanou barvu.
Přeji mnoho úspěchů, já to jednou dokonce dělala z 5 kilo mouky a nesla mladší dceři do školy, když byla v páté třídě a tam to děti zpracovávaly v prac. vyučování
. U toho jsme si vykládali o tradicích a bylo to moc pěkné - učitelka jim to pak upekla a měli krásné dárečky domů.
Simča