Přidat odpověď
Tak já nemám bohužel moc dobré zkušenosti. Synovi se objevují také suché místa...dle doktorky nejdřív kojenecký ekzem, ale nemizel. Dávala mi ale obvoďačka nějakou mastičku a ta zabírala. V necelých dvou letech jsem nevydržela a zajela s ním k osvědčené kožní doktorce, no to jsem si dala. Po mastičce s kortokoidama se mu ekzém na ruce rozjel s kolečka v průměru cca 1cm na minimálně 10cm a pořád se rozšiřuje takže už mu nechybí moc aby si ty konce spojili a měl to po celém obvodu ruky. Když jsem to doktorce volala, tak mi řekla že zkusíme něco jiného, zase kortokoidy, ale jinou mast. Ten způsob zkusíme co zabere, maximálně to zhoršíme mě teda moc nepobavil a další mast jsem mu už nedala. Nechávám tomu tak trochu volný průběh a nedočkavě čekám na jaro. Loni jsme totiž byli v Maďarsku v Buku v termálech a tam mu ty ekzemy okamžitě zreagovaly s tou vodou, zrudly, druhý den se už začaly uklidňovat a když jsme za 3 dny jeli domů, tak byl bez ekzemu!! Já už byla ale objednaná k té doktorce tak když se mu to začalo na jednom místě na ruce malinko vracet tak jsem tam zajela a zkusila právě tu mastičku. Jinde se mu to téměř nevrátilo a když tak jen minimálně bez potřeby nějakého léčení. Jediný problém máme právě na té ruce kde jsem to já blbec léčila. Takže hned jak počasí trochu dovolí tak valím do Buku a pak koncem léta ještě jednou. Fakt je ten, že starší dcera měla taky atopický ekzém cca do 10měsíců, pak jsme s ní byli v Bulharsku, měsíc na to právě v tom Buku v Maďarsku a pak se ji už ekzem nikdy nevrátil...tehdy mě ale nenapadlo dávat to do souvislosti, až teď.
Předchozí