Přidat odpověď
tohle je tedy otázka, na kterou se těžko odpovídá - dodnes řeším problém, jestli by bylo lepší tenkrát rodit CS - možná by bylo všechno jinak, ale kdoví...
Mám MO-BI holčičky narozené ve 32+3tt v HK - přirozeně (dnes je jim už 6,5roku - možná mě tady ještě někdo pamatuje...) A k TTTS u nich došlo právě až při porodu - do té doby byly v pohodě. (Právě po porodu A se tam B šprajclo a když už chystali CS - právě zmiňovaným hmatem ji nakonec ve mě nějak narovnali, takže nakonec taky přirozeně. Jedna byla uplně bílá - musela dostat transfuzi a druhá rudá - překrvená. Obě bojovali o přežití (navíc ještě bohužel chytly nozokomiální infekci). Ten měsíc v porodnici bych nejradši vymazala z paměti, čím vším jsme museli projít....Ano, i nás samozřejmě dr. strašili,připravovali na to, že nakonec může být všechno jinak...jsem ráda že je tohle všechno už za námi....první rok byl velmi náročný - sledování stavu, Vojtovka a samá poradna - ale to tady má asi každý....naštěstí jsou holky v pořádku a ted řešíme školní starosti - a jak všichni říkají větší děti = větší starosti - je to opravdu tak (naštěstí už nejde o život).
Takže závěr - kdybych si dnes mohla vybrat, tak neváhám a vyberu CS - rekonvalescence pro matku sice o dost horší, ale děti budou rychle venku a nebudu je ještě více vysilovat náročným porodem. Ikdyž tohle je opravdu individuální.
Přeju krásné - co nejdelší těhotenství,krásná zdravá miminka a vám hodně sil na pohodové zvládnutí porodu a následnou péči o dvojčátka! Je to krásná věc, ale jak říkám, kdo je nemá, nemůže si vůbec umět představit jaké to je!
Zdravíme všechna dvojčátka!!!
Předchozí