| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

S tím skutečným domácím násilím nehodlám polemizovat, je to pitomec, ale:

na druhou stranu se zamýšlím nad tou podporou.

V žádném případě nehodlám a nechci zpochybňovat nutnost pomoci partnerce a dětem násilníka, které od něho utekly.

Ale v situaci, kdy se rozvádí cirka polovina manželství, si říkám - opravdu jsou to všechno případy domácího násilí nebo nesnesitelného soužití (v kterémžto případě rozvod uznávám a podporuji)?

Neměl by náhodou osamělé matky podporovat jejich bývalý partner, protože vychovávají také jeho děti?

Nevidím nic špatného na tom, pokud stát podpoří manželství (a nepodpoří nesezdané soužití) - podpora státu není nic, na co by někdo měl automaticky nárok.

Považuji za žádoucí, aby se rodiče dětí rozcházeli co nejméně a opravdu v nutných případech (násilí, nevěra) a za ideální bych pokládala, aby se nad tím, když už si ty děti upletou, pořádně zamysleli. Nevím, jestli by to bylo dosažitelné obtížností rozvodu (asi ne, jak dokládá minulost), a také si nemyslím, že by bylo řešením, aby setrvávali formálně v manželství, ale otravovali si navzájem zbytek života.

Prostě aby to nebrali "no a co, kdybychom měli problém, tak se rozvedem a bude", ale aby na vztahu vzájemně pracovali.

Vím, že je utopie dosáhnout toho státní mocí a asi není síly, která by je k tomu donutila, když nechtějí, ale bylo to ve mně jako v koze a muselo to ven ~y~.

álokdy se kvůli politice naštvu, ale tohle mě opravdu vzalo. Dostala se mi do ruky prezentace Romana Jocha k tématu domácího násilí - podílí se na vytvoření nového Národního akčního plánu prevence domácího násilí. Hlavní a největší myšlenka tohoto vlivného pána je následující: v manželských párech se podle statistik děje méně domácího násilí než v nesezdaném soužití. Tudíž, chceme-li omezit domácí násilí, je třeba podporovat manželství a manželské rodiny - např. vysvětlovat lidem, že se mají vzít. Podpora manželské rodiny v politické hantýrce znamená také snížení podpory rodinám nemanželským, tj. hlavně osamělým matkám.
To by mě tedy fakt zajímalo, jestli by ten, kdo mě jako partner týral, náhle prohlédl a přestal, jakmile bychom se vzali. Že by jako manželství mělo nějaký zázračný vliv na ty muže (většinou jsou to muži), kteří mají k domácímu násilí sklony? A jestlipak bude méně domácího násilí, když ženy nebudou mít výhled na žádné sociální podpory, když z manželství (kde jsou týrány) odejdou? Prostě nechápu, jak tohle vůbec může myslet vážně.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.