MASARYKOVO CUKROVÍ
Tohle je s lískovýma, ale myslím, že by se to dalo prostě zaměnit, jen bych vynechala to kakao.
30dkg hladké mouky, 20dkg Hery, 17dkg lískových ořechů, 10dkg cukru moučka, 1 lžička kakaa, 1 žloutek
POSTUP PŘÍPRAVY
Nejprve si namočíme lískové ořechy tak na hodinu do teplé vody, aby nasákly a změkly. Potom vodu slijeme. Z přísad vytvoříme hmotu a do ní vmícháme ořechy. Nejdříve to vypadá divně, ale pak se to krásně spojí. Ořechy dávám v celku, protože pak vytvoří pěknou "mozaiku". Z vytvořené hmoty uválejte dva stejně silné válečky o průměru tak 3 - 4 cm a dejte odpočinout do lednice - do ztuhnutí - lépe se pak krájí. Po ztuhnutí krájíme na kolečka tak 1cm silná a pečeme při 160 stupních asi 10 - 15 minut. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.
Neptejte se proč Masarykovo, já to nevím.
Ale je to mňamka, hlavně pokud máte rádi suché cukroví.