Přidat odpověď
Ahoj!
V současné době Citalon užívám 2 měsíce, předtím jsem ho dvakrát zkoušela užívat, ale vždy přes nárůst váhy s ním skončila po necelých 3 měsících (a 5 kg navíc). Nyní mám také tendence nabírat, ale chci konečně léčbu dotáhnout dokonce, neb když jsem vždy v mezičasech přešla na slabší AD, tak to bylo k ničemu. Ano, zkraje tak 14 dní mi po Citalonu bylo děsně zle od žaludku, nechutenství, nespavost, nesoustředěnost, úsměv od ucha k uchu, naprostá beztarostnost... Začala jsem k němu brát ještě na noc Rivotril (nejdřív celý, pak půlku, nyní už spím i bez rivouše). Na srovnání psychiky mi Citalon dokonale sedí, je mi po něm fakt skvěle a to mám za sebou po X letech vždy z mé strany předčasně ukončené léčby vyzkoušená už různá AD včetně oblíbených "akutních pipulek" Lexaurin...
Ať budeš brát jakákoliv AD, tak vždycky jsou začátky těžké. Má psychiatrička říká, že nejhorších je prvních 14 dní a celkově antidepresívům trvá 4-5 týdnů, než si doopravdy sednou a začnu léčit, tak jak mají. A jak už bylo řečeno, když jsou vedlejší účinky nesnesitelné či tak něco, tak je lepší brát zkraje půlku tabletky a pak až přejít na celou. Jo, ale já veškerá vždy brala ráno a na noc na případnou nespavost vždy ještě něco k tomu, plus při krizovkách jednorázově lexáč.
Jo a ještě jedna věc. Jakmile jsem kdy začala užívat AD Citalon, tak jsem okamžitě bez snahy, bez úmyslu přestala kouřit, takže u mě možná to nabírání není po Citalonu, ale po vysazení cigaret, i když jsem nikdy nebyla extra kuřák (cca 5 cigaret denně, kromě alkoholových dýchánků, kdy jsem byla schopná vykouřit krabku za akci).
Předchozí