Přidat odpověď
Náš TOP receptík jsou nepečené burizonky, recept pochází někdy z hloubi 70. let a dělaly se u nás doma odjakživa. Ani dneska si bez nich Vánoce nedovedem představit a vždycky zmizí jako jedno z prvních cukroví.
BURIZONKY
1 sáček burizonů (bílých, neochucených), 15 dkg mléčné čokolády, 10 dkg ztuženého tuku (Omega), 3 lžíce kakaa.
Tuk rozpustíme na mírném ohni, nalámeme do něj čokoládu a přidáme kakao. Když se všechno rozpustí, odstavíme z ohně a vsypeme burizony. Musí se opravdu dobře promíchat, protože zprvu má čokoláda sklony zůstávat na dně, takže je potřeba, aby se burizony pořádně obalily čokoládou. Plech vysteleme alobalem (z toho jdou pak dobře sloupnout) a lžičkou děláme ze směsi malé hromádky. Po vychladnutí sloupneme a přechováváme v ledničce. Je to opravdu jedlé a báječně křupavé, moc doporučuju!
Kdyby někdo chtěl, můžu ještě přidat receptík na nepečené čokoládové lanýže, ty jsou opravdu hodně luxusní a taky jednoduché...
Předchozí