Přidat odpověď
To mi neříkej ani z legrace, že to těsto letos v IKEA není.
Jinak já jeden rok zkoušela tohle:
lžíce mletýho hřebíčku, lžíce skořice, lžíce zázvoru, prášek do pečiva, 1,5 kila mouky, 3 dl šlehačky, 3 dl medu, 3 dl cukru, 350 g másla, trochu javorového sirupu, citronová kúra.
Med se smíchá s javorovým sirupem, až se to prolne dohromady, tak smícháme s máslem, s kořením a postupně se přidává šlehačka. Mouku smícháme s práškem do pečiva a její polovinu smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto. Přidáváme postupně tolik mouky, až těsto přestane lepit. Zbylou mouku necháme až na druhý den, těsto necháme odpočinout pod utěrkou na kuchyňské lince. Druhý den přidáme zbytek mouky a zapracujeme jej do těsta. Vyválíme úplně tence. Pečeme do zlatova, pak necháme perníčky pridce vychladnout (za oknem).
Kromě toho, že byly perníky tvrdý, byly výborný. S jablek na pekáčku pod utěrkou změkly. Ale já mám tvrdý každý perníky.
Předchozí