Přidat odpověď
Arantaxo, netroufám si radit takhle na dálku, jen popíšu situaci u nás. Ve věku tvého syna to s tím naším vypadalo podobně. Ale zlepšilo se to věkem a trpělivostí, ventolin je při akutním stavu, rovněž aeirus.
Já zase tak trochu nedůvěřuju alergologům, jsem v jejich péči přes 20 let bez nějakého zjevného výsledku, dokáží jen potlačit akutní stavy, ale neléčí, příčina je evidentně hlouběji /potraviny? psychika? fakt jsem na to nepřišla/.
Imunita se s věkem vyvíjí a kolem toho 5. roku se to lepší tak nějak obecně. Do té doby jsem dodržovala u syna dietu (tak nějak instinktivně kvůli atopu, to se podařilo dostat pod kontrolu - i když neměl konkrétní reakci na konkrétní jídlo).
Já bych po našich zkušenostech dala čas homeopatii a přírodní léčbě a dietě, silné léky jen cíleně při astmatickém záchvatu či zánětech... Kolektivu bych se nevyhýbala, syn taky chodil do školky, ale pokud možno, vynechat spaní, protože to se mezi dětmi šíří bacily nejhůř (to mi doporučila učitelka a empiricky se to potvrdilo v synově nemocnosti - když tam nespal, byl zdravější).
Předchozí