Jano, já se přiznávám, že když za mnou dcerka přijde, abych jí povídala o tom, jak byla malá, tak na její první rok života poměrně dost nerada vzpomínám, právě proto, že ten první rok jsme řešili jen a jenom alergie. Vůbec s prvním výsevem jsme přišli z porodnice domů- vyvolal ho slavné tekuté mýdlo Johnsons či jak se to píše. A já blbka s ním ještě pokračovala doma, když mi řekli při propuštění, že mi dávají vzoreček a že je to kvalitní kosmetika
No a od tý chvíle alergizovala fakt na všechno. Zlepšila se částečně když jsem ji přestala kojit a začala dostávat UM - asi jí vadilo i něco v mém mléce ale do teď netuším co - nejspíš všechno
jenže jak se začalo s příkrmy, tak to byla jedna velká katastrofa(noci, kdy jsem jí držela ručičky ve spánku, aby se neškrabala), která trvala až do toho jejího 1. roku. Když jí v novém bydlišti primářka dala prvně mast s lehkými kortikoidy, tak jsme fakt s manželem ráno brečeli nad jejími klidnými tvářičkami, žádné pupeny a odrané tvářičky... a za pár dní jsme měli úplně jiné dítě... Zkuste rozhodit sítě mezi kamarádkami, třeba i tady přes net nebo přes nějaké poradny po netu, třeba na nějakého opravdu šikovného doktora narazíte