| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

TOTO JSTE NEPSALA VY?
Mijami, nechce se mi sem úplně všechno znovu vypisovat, psala jsem to sem už několikrát, ale dcera taky byla od narození těžký potravinový a kontaktní alergik. Naštěstí ale reagovala "jen" ekzematicky byť opravdu brutálně a jen jednou za život měla anfyl. šok resp. se k němu hodně rychle ubírala... Docházela jsem s ní (díky tomu šoku, že nás musel prostě vzít hned) v Brně k MUDr. Ondřeji Rybníčkovi a moc jí pomohl, ale ideální by bylo, aby jedla jen jáhly a převařené ovoce, protože jinak jí vadilo snad všechno(brambory, vajíčka, ořechy, mléko, mrkve, jablko, pomeranč, banány...), ale stejně byla pořád osypaná. Nicméně po přestěhování o 300 km jsme začali docházet k legendě v kraji, která je starší ale vitální paní primářka kožní známá po celé ČR. Dceři nasadila lehoučkou kortikoid. léčbu v kombinaci s Elidelem(týden kortikoid. mast 1:60 Elcom:Ambiderman 2x denně a pak místo koritikoid. mast Elidel a 1x týdně na noc kortikoid... do ztracena + vůbec se jí nelíbila barva dcerky... Když slyšela její jídelníček šla do mdlob, z čeho jako to dítě bude vyspívat, z čeho se budou stavět kosti... Začala fušovat alergologovi do řemesla byť on zpočku opravdu málem chytal amok, jakto, že naše holka jí mandle, jakto, že jí kokos, jablka, jakto, že jí vajíčka?! Po čase tak nějak rezignoval s tím, že se vyloženě třásl na další krevní testy za rok... asi se těšil, jak si na ní a nás smlsne - nevím ~d~ Zkrátím to, kožní prostě moji dcerku léčila dle starých zvyků, a to, že od nějakých 2,5 let nebo 3 let, fakt už to přesně nevím i poručila přidávat večer před spaním 20 kapek Fenistilu a zkrátka začít postupně najíždět na vajíčka... prý do nějakých tuším 3 nebo 4 let vyspívá zažívací trakt a dítě má šanci si na většinu zvyknout. Závěr byl ve 4 letech takový, že alergolog udělal testy a zjistil, že aktivní zůstaly jen ořechy - lískové a buráky ~g~ a vadí jí kočky+ má myslím po mě nesnášenlivost přemíry smetany(průjem). Dnes má dcera 7 let, už asi rok peru v běžných prášcích ~R^ a v létě byla na táboře 14 dní, jezdila po prázdninách u známých... a je úplně o.k. Dokonce mi zdr. sestra z tábora volala, že spousta dětí má nějaké alergické reakce, ale naše holka nemá ani jeden pupínek.
Měla náběh i na astma po tatínkovi - a to konstatoval náš alergolog (už místní), že v 7 letech je za hranicí rizika a že díky včas(od nějakých 7 měsíců věku) nasazeným antihistaminikům je o.k.
Vím, že v pubertě se ještě může stát nějaký posun, nebo v těhotenstvích... ale to už děj se vůle Boží.
Toliko tedy za nás ~;)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.