Přidat odpověď
Kili - syn 4,5 roku má velmi časté zelené rýmy (na jaře odstraněna nosní mandle jakožto pravděpodobný původce věčných infekcí,zelené rýmy však přetrvávají. Zdravý bývá málo, stačí ho ofouknout a je nemocný. Někdy to přejde samo, někdy jsou nutná ATB).
POndělí 18.10. se mu spustila rýma,úterý byla zelená a v noci pobrekával že ho bolí ucho. Středa ráno ho ucho bolelo pořád a vytékal z něj hnis. Jeli jsme na ORL kde nám bylo řečeno, že tam "něco" proběhlo ale už je po (myšleno že proběhl zánět,ale prasklo to samo). Od ORL jsme nedostali ATB ani jiné doporučení, dětská dr. doporučila pouze homeo Coryzalia a Oscilo. PO týdnu žádné zlepšení (26.10.), z ucha pořád teklo a páchlo to, nos stále ucpaný hustou zelenou rýmou. ORL udělal stěr (nevím jestli z ucha nebo nosu byl tam manžel) a doporučil vykapávat ucho peroxidem a Ciploxem. Výsledky byly dnes (cituji zprávu ORL) -
BAKT: staphy. aur. MRSA (doxy,cot.)
DG: H650-akutní serózní zánět středního ucha
Závěr:
Otitis med. ac. I.dx
Rhinopharyngitis ac.
Medikace: Sumetrolim
Ten zánět stř. ucha má poprvé. Ráno dostal první dávku 5 ml (váha cca 16 kg), celý den si na nic nestěžoval, až když jsem ho šla koupat, všimla jsem si vyrážky na vnější straně stehen u genitálu. Vyrážka byla jakoby kopřivka, drobné vystouplé tečky. Tvrdil že ho to nesvědí, později se začaly jakoby slévat a zvětšovat se. Další dávku Sumetrolimu jsem mu tedy nedala, ale dala jsem dithiaden.
Uf.
Předchozí