Přidat odpověď
já 5 měsíců, kojení jen 4. Tedy od reálné doby narození, takže kojení měsíců 6.... jsem nefungovala, to byla autopilotka, tady běhal můj duch....
Kojili jsme ale tandemově vždycky, B-čko nechtělo pít, tzn. znamenalo to se posadit a přiložit obě děti. Když pilo B-čko, tak dvojče A mělo dořváno a spalo.. u odkápající bradavky.
Jejich ubývání na váze jsme řešili 2 měsíce, prostě nebyli dost silní, nebo jsem nebyla schopná vyprodukovat dost mléka - výživného - pro oba.
Kojení je zdravé a v pořádku a prospěšné, ale ani netušíš jak jsem byla vděčná za hypoalergenní BeBu, flašku, mikrovlnnou troubu a manžela... co s tímhle vším uměl zacházet (krom předchozího přikládání).
Prostě to zkoušej ještě chvíli vydržet - a až to nepůjde, tak to nepůjde, tady to nefungovalo, ne že bych až zkolabovala, ale kluci začali hubnout rychle a hodně, přesto naše lékařka... trvala... na -zkoušejte to.
Hubnutí po měsíci vypadalo tak, že kluci spadli o kilo a já o 14 (to bylo hezký, oblíkla jsem džíny, co jsem nosila v 15-ti...).
Jinak dvojče B dneska baští jako mlejn a je hubenější než naše A-čková mlsna, ta taky baští jako mlejn, ale spíš v pochutinách....
Nevím, jestli jde vychovávat miminko, u mne zavelel pocit přežít.
Předchozí