Přesně tak
Ovšem například takoví Japonci se dožívají prý nejvyššího věku na světě a některé nemoci od nás se tam nevyskytují - jestli to nebude tím, že například pšenici nebo mléčné výrobky vůbec nejedí?? Ať tak či onak, obecně platí, že očista těla je zásadní pro to, aby i léčiva mohla dobře působit. Všechny léky jsou jen dočasnou berličkou, ale už staří Řekové věděli, že strava má být naším lékem
Vyzkoušela sem i leccos z alternativní medicíny a mám s tím dobrou zkušenost. Především pak s čínskou medicínou. Ta má mnohá zajímavá doporučení, například doporučuju konzumovat stravu co nejjednodušší a hlavně vařenou, protože ta naše tělo zatěžuje nejméně a imunitní systém tak má lepší možnost bojovat s různými nástrahami, protože nemusí kompenzovat nevhodnou stravu a její působení v organismu. Také zapovídá příli studenou a příliš horkou stravu, což se mi také zdá přiměřené. Každopádně hodně spát a hodně pohybu, strava je opravdu velmi individuální. Ale je rovněž zcela zásadní. Často se nakonec ukáže, že problém vězel v dlouhodobé konzumaci určitých potravin, které konkrétnímu člověku nedělaly dobře.
A to vyšetření ohledně EBV a CMV fakt doporučuju. Většině lidí tyto viry nevadí, ovšem třeba já a mnozí další, kteří máme atypickou imunitu (slovy lékaře) se s tímto dost potýkáme. Dlouhodobě oslabená játra se totiž projevuje nepříjemnými zdravotními problémy, které mohou být různé - společná je jim vleklost a jakoby nejasná příčina