Dělám zálivku s hořčicí, nejvíce nám chutná.
Mísu, ve které budu salát servírovat, vytřu stroužkem česneku. Pak tam dám 1 pol. lžíci dijonské hořčice a 2 - 3 lžíce hořčice plnotučné. Smíchám. Přidám větší špetku soli, malinko cukru (my moc sladkou zálivku rádi nemáme, ale pokud raději sladší, dejte cukru více). Opět zamíchám. Přidám 3 lžíce oleje (nejlépe ex. virgin olivový, ale jak komu chutná, může se dát i jiný) a opět smíchám. Přidám ocet - tak 1 lžíci - a OPĚT ZAMÍCHÁM
. Míchání je u zálivky velice důležité, další ingredienci přidávám až tehdy, když je ta předchozí dobře dohladka zamíchána. Nakonec do zálivky - která je krémová - dám tak 2 dl vody a přidám - těsně před podáváním - na kousky natrhaný salát.