Přidat odpověď
tak to bude asi paní doktorka Čapková, super paní, ale jde o to, že dermatologie prostě ještě nevymyslela nic co by zabíralo.
Jsou tu ty nové masti typu Elidel a Protopic, já jsem zkoušela Protopic a měla jsem výrazné nežádoucí účinky, pro kteér jsem nemohla dál užívat
Dieta- musí se na to přijít až po vystavení alergenům, protože v tak útlém věku jsem ještě testy na alergii většinou neprůkazné. Doporučuje se nejíst ořechy, citrusy, jahody, čokoládu, ryby, glutamát sodný, potraviny s umělými barvivy, konzervační látky typu benzoan sodný, kávu, alkohol. Jenomže jsou děti alergický třeba na banán a v krvi jim to vůbec nemusí vyjít. Některé děti těžko snáší vlákninu, jiné lepek, obecně jsou střeva atopiků o dost citlivější a přesto v krvi nemusí nic vyjít, musíš vysledovat.
Krémy taky individuální- modrá indulona, Atoderm, exo mega od biodermy, Eucerin, Panthenol, Bepanthen, Excipial (já raději eucerin, má jen 3%močoviny), vitamínová mast, infadolan, calciová mast, cremor leniens, ambiderman, robátko s konopím (taky ne vždy),
Předchozí