za dva roky ve škole jsem na to bohužel nepřišla, stále se mu snažím vysvětlit, že i kdyby se na hlavu postavil nikdy se nezavděčí všem a že prostě některé děti - lidi jsou jiný a zneužívají toho, když je někdo hodný.
učitelka nám doporučila ignoraci dotyčných - ale pak dotyčný přijde není na syna zlý, slušně se na něco zeptá a syn mu to půjčí.
a už to jede zase nanovo, protože si pak dotyční myslí, že si můžou k němu dovolit všechno. Naštěstí těchto dětí je jen pár, většina ho má ráda za to jaký je otevřený a kamarádský.
Rada je si těchto terorizátorů nevšímat, bohužel syn toto nedokáže, dokáže pouze dočasně, ale ne neustále a nakonec nám to kazí i učitelka, která ignoraci doporučila, že pak onoho chlapce se synem posadí na jednu určitou hodinu a nutí je spolupracovat. To se mi pak těžko synovi vysvětluje, že ač je pí uč spolu posadila i přesto si chlapce nadále nemá všímat.
Další rada je, aby to syn vrátil, bohužel toho můj syn není schopen. Ještě ke všemu je dost drobný a na svůj věk malý, takže k té šikaně svádí i jeho zdánlivá fyzická slabost. Ta je jen zdánlivá, kdyby chtěl a ránu vrátil, tak by to určitě nebylo bezbolestné, on ale nechce oplácet ránu ránou a ani já neschvaluji řešit to násilím. Nicméně řešení by to určitě bylo.