Přidat odpověď
Pippi já jsem rodila druhou dceru v prváku kombinovaného studia, chodila jsem do školy vpodstatě hned po narození (měla 14 dní). Šlo to, protože jsem měla maximální podporu v manželovi a mojí mamce, která jezdila pravidelně hlídat a brala si malýho staršího klidně na týden, abych se mohla učit. Teď končím druhák a čekáme neplánované třetí. Trochu se obávám státnic, ale ne kvůli stresu, ale spíš kvůli tomu, že dvě děti už doma jsou, chci a musím se jim věnovat, už takhle domácnost úpí, když se učím. Pokud to není k nevydržení, asi bych vyčkala, budeš si to mnohem víc užívat, až budeš mít hotovo. Je sice fakt, že se ti změní priority, ale podle mě je velký rozdíl mezi prvním dítětem a případným dalším versus studium. Protože u toho prvního je to poprvé a co poprvé propásneš, už ti nikdo nevrátí. Navíc si dovolím trochu nesouhlasit s většinovým názorem, protože vím, že jako prvomatka jsem byla ze všeho vyděšená, nevěděla kam dřív, u druhého už jsem byla klidnější, hned tak něco mě nerozhodilo, takže škola se fakt dala zvládnout.
Pokud se rozhodneš pro dítko, každopádně zvaž velmi dobře, jestli budeš mít hlídání, někoho kdo ti dítko vezme ven, případně obstará něco kolem domácnosti.
Předchozí