If, no ale třeba to, co popisuješ u Báry je furt tabulkový vývoj..sice mírně hraniční, ale furt tabulkový
na chůzi je limit do 18m... jako to bych fakt neřešila, jestli dítě sedí v 7 nebo v 9m
...ale od toho jsou doktoři, aby nám řekli, co je ještě norma a co už není...
a ne, že já lítám k pediatře od jeho 15m, že mi dítě evidentně nerozumí, nereaguje na povely atd., a ona mi řekne, že je malej...a říká mi to i v jeho 2letech...kdy stále skoro vůbec nerozuměl, neukazoval..a jí se to furt zdálo normální
pak jsem narazila na tuhle diskuzi, a byl to šok jako kráva...najednou jsem si tady přečetla a ujistila se, že to fakt normální není...že spousta dětí na tom je ( nebo bylo) podobně, a jsou to děti bud s autismem nebo dysfázií...tak kurna teda, jak má vědět ženská, co má svoje první dítě...která nemá až tolik srovnání, kde je ten vývoj v pořádku...když s dítětem chodí na pravidelné poradny, a tam je vše v pořádku dle Dr.
v každé stránce očkováku máme PMV v normě, i když ted vim, že nikdy nebyl... to je to, co mě neskutečně žere...že na tom Tygr mohl být už dávno líp..jen kdyby mi to kurna někdo řekl