Přidat odpověď
Sojko, něco z toho, co popisuješ, jsem si se synkem taky prošla (tři měsíce viróz v kuse, s dušností). Léky následně předepsané alergoložkou nám velice pomohly, tj. nemocnost v normálu. Užívá je doteď. Při viróze se ta astmatická dispozice stále projevuje právě náchylností k dušnosti, takže mám ve skříni plejádu léků pro akutní potřebu. Ale jinak normální režim a už na to ani moc nemyslím.
Můj soukromý, na Rodině nepochybně až kacířský názor je, že inhalační kortikoidy jsou víceméně neškodné. Navíc se mi osvědčily třeba průduškové obklady a lipový čaj, zvlhčovače vzduchu, apod.
Pokud jde o domácí diagnostiku (kdy co dát), určitě tomu přijdeš na kloub. Není od věci mít stetoskop a naučit se s ním poslouchat, nebo uchem.
A taky -- když vidím, kolik nás někdy obyč viróza stojí léků navíc, abychom to ustáli bez dušení, tak si hlídám, s kým se jako rodina stýkáme (co do nemocnosti). Když vím, že má někdo rýmu, tak radši setkání s ním odložím, než abych potom čtrnáct dní koukala na svoje nemocné dítě.
A ještě něco. Mezi alergology je teď docela populární teorie refluxu. Podle ní za respirační problémy může často překyselení žaludku, které způsobí, že se (hlavně vleže) žaludeční šťávy vracejí do jícnu a mohou se dostat do dýchacích cest a způsobit paseku. Dostali jsme na to překyselení na zkoušku léky, ale mnohem víc se mi osvědčilo dávat na noc mléčné kaše, a ne těžká jídla.
Bude líp.
Předchozí