Ja delala jogurty, kdyz deti byly male. Urcite byla chyba rozmichat Hollandii ve studenem mlece. Mleko musi mit teplotu 45 - 50 st, takovou, ze kdyz do mleka strcis prst nesmi Te palit. V takovem kvalitnim teplem plnotucnem mlece rozmichas jogurt kupovany. A pak jsem to delala tak, ze jsem cely ten hrnec vlozila do trouby, zapnula na 50 st a nechala tam par hodin. Delavala jsem ho k veceru. Pak, kdyz jsem sla spat, vypnula jsem troubu a nechala hrnec celou noc pekne uvnitr. Rano byla hmota tuha. Vzala jsem presnidavkove sklenicky, na dno jsem dala do kazde jednu lzicku marmelady, doplnila cerstvym jogurtem, zavrela vicky a sup se sklenickama do lednice. Jedli jsme je pak az na dalsi den a jogurt byl krasne husty jako jihocesky
Jinak, kdyz mas jistotu, ze mas plnotucne mleko nezavadne, nemusis ho prevarovat, staci, ze ho zahrejes na tech 45-50 st.
PREJI DOBROU CHUT