| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Pilar, já Tě chápu, protože mám také tendenci spravedlnost prožívat - někdy až chorobně. Vím, jak jsem třeba nenáviděla situace, kdy jsem se proti své vůli dostala do nějakého konfliktu (blbý příklad - bratr nebo někdo jiný si začal) a pak jsme byli všichni kolektivně potrestaní. A nikdo z dospělých, kteří mě sprdli nebo potrestali, mi nebyli schopní vysvětlit, jak jsem se měla chovat, abych se trestu vyhnula. Prostě cokoli jsem udělala, bylo špatně - když jsem se bránila, když jsem si nechala nadělat na hlavu, když jsem žalovala. Prostě ať jsem udělala cokoli, všechno bylo blbě. A já jsem pak ztrácela motivaci se o něco snažit.
Dost se na tohle téma dohadujeme s manželem, protože on je také zastáncem kolektivních trestů. Já už o něco méně, z hesla (a tuhle hlášku z duše nenávidím) "vinnej, nevinne, berte je po řadě" nebo "na provokování jsou zapotřebí dva" se mi chce :-©:-©:-© Vždycky mi přišlo, že dospělí si chtějí zchladit ego a jsou líní něco řešit. A jeden můj/moje příbuzný/á se vyloženě vychloubá tím, jak děti záměrně řezal/a i neprávem. Že i když si byl(a) skoro ý/, že některé dítě v tom bylo nevinně, tak ho stejně zřískal/a, protože to tak pro něj/ni bylo pohodlnější a nádherně se odreagoval/a. A pak se všem děsně chlubil/a, jak se ho/jí děti bojí a neodváží se v jeho/její přítomnosti na sebe i ošklivě podívat. ~Rv:-© A samozřejmě se mu/jí to časem pěkně vrátilo i s úroky.
Na druhou stranu je mi jasné, že řešení některých dětských konfliktů je práce pro vraha a že mnohé z nich rešení ani nemají.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.