Lassie, to je jasný, jenže u nás to byl fakt extrém. Starší holka byla od narození atopik a poměrně hodně těžký alergik (díky Bohu za super doktory, že se vše vpodstatě zlepšilo), ale jak vlezla do školky byla to fakt katastrofa- ona byla nemocná stabilně bez přestávky; mladší holka si dá se říct z porodnice přinesla z neonatologie, což moc nechápu,ale budiž hnisavou rýmu a v tý jsme se točili fakt skoro pořád včetně neustálého zahlenění; k tomu herpetická angína někdy na 2. měsících... prostě pořád něco. Částečně i proto asi doktoři tak radikálně zakázali starší holce tu školku, že měli pocit, že tahá nemoci ze školky na ni, přitom ji jsem vůbec do šatny nebrala. Okolo 8. měsíce mladší alergolog nasadil Zodac a dostala nárokem zdarma Prevenar a je to fakt od tý doby dá se říct dobrý. Jasně prodělala pár virózek, nějaký ten kašlík, ale už dobrý. Do toho roku to byla katastrofa, protože už dři fakt nevěděli co jí dát- po něčem měla hleny ve stoličce; po druhém zvracela... fakt pakárna. Jsem ráda, že je to za námi a že obě holky mají vlastně teď jen antihistaminika a snažím se oběma dávat nižší dávky. U starší mi posledně alegolog gratuloval, že jsme zdá se překročili hranici, kdy se mohlo projevit astma (dědičně po manžovi) a u mladší v to díky časně nasazeným antihistaminikům doufáme taky... uvidíme