Přidat odpověď
Ahojky. Mít atopický ekzém je pro nás maminky děsivé. Mám 4 měsíčního chlapečka a vypadá to, že jej budeme mít taky. Občas mu vyskočí vyrážka na tvářičkách. Jelikož malého plně kojím, omezila jsem se hodně v jídle. Nicméně mám kamarádku a její chapeček trpěl AE od miminka a to hodně. Je v tom hodně zběhlá, navštívili spoustu doktorů. Poradila mi, abych se obrátila na odborného homeopata. A to také udělám. Homeopatika občas užíváme a vždy nám pomohla a hlavně nežatěžují organismus jako klasické léky.Také jsem se jí ptala, jak vysledovat alergen, který tu vyrážku vyvolává, ale to prý není možné, že to může být způsobeno i různými kombinacemi jídel. Pak jsem se také dočetla, že by maminka, která kojí, měla jíst jenom rýži a popřípadě přidat trochu zeleniny a postupně přidávat další potravinu s odstupem času, aby bylo vidět, jak na ni miminko reaguje. Tak to zkusím a uvidím. Co se týká krémů a kosmetiky, tak malého koupeme v Balneum Herbal (ještě jsem slyšela, že je dobré miminko před koupáním natřít olovovým olejem), a poté mu natírám celé tělíčko i tvářičky mlíčkem od Biodermy ATODERM. Během dne mu natírám i několikrát tvářičky, aby ta vyrážka nebyla suchá, ale vláčná. Aby ho nesvědila. Není toho moc, držím palečky a hlavně hodně psychické pohody, protože ta je teď nejdůležitější. Katka
Předchozí